На официална церемония беше обявено стъпването на Austrian Post на българския пазар

На официална церемония беше обявено стъпването на Austrian Post на българския пазар

 Присъствието на компания от такъв мащам в България, стана възможно след придобиване на дялове в пощенския оператор М&BM Express

 

На официална церемония, която беше проведена днес в Гранд Хотел София, беше обявено стъпването на Austrian Post на българския пазар. Присъствието на компания от такъв мащаб в България, стана възможно след подписване на сделка, с която Австрийският пощенският оператор придоби 26% от М&BM Express. Новият бранд, с който компаниите ще се представят на пазара, е M&BM Express MEMBER OF AUSTRIAN POST GROUP (М&ВМ Express Част от от групата на Австрийските Пощи). Официални гости на събитието бяха Негово Превъзходителство Посланикът на Австрия Герхард Райвегер и Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

 

Основана през 2005 г., сега M&BM Express e водеща компания в сферата на хибридната поща в страната. След пълната либерализация на пазара на пощенските услуги, която стана факт от 2011 г., M&BM Express е и водещ алтернативен доставчик на пощенска кореспонденция на българския пазар. Австрийските пощи оперират в повече от 10 държави от Централна и Източна Европа, в които вече са завоювали водещи позиции, чрез споделяне на своето ноу-хау и придобит международен опит в развиването на този тип пазари. Очакванията от сътрудничеството на Austrian Post и M&BM Express в България, са в посока внедряване на технологии и процеси, които да подобрят качеството на предлаганите услуги на конкурентни цени. Да бъде почерпен опит от водеща международна компания, безспорен лидер в областта на пощенските услуги в следствие, на което да бъдат предложени и нови услуги на клиентите, които да подобрят и оптимизират вътрешните процеси и документооборота, са сред основните приоритети на  M&BM Express MEMBER OF AUSTRIAN POST GROUP.

 

Андреас Драгоситс, Директор за Централна и Източна Европа в Австрийските Пощи, Направление Писмовни пратки, обяснява “М&BM Express има точните технология и опит, както и репутация на доставчик с индивидуален подход към потребителите и екип от силно мотивирани професионалисти, които работят в отлична среда. Компанията има опит в управлението на над 2 500 служители, разполага с напълно разгърната собствена мрежа от места за достъп до предоставяните услуги в цялата страна и има изградени връзки с останалите пощенски партньори в страната. Всичко това отговаря напълно на ангажимента на Austrian Post да осигурява първокласни услуги на потребителите.” Андреас Драгоситс пояснява още, че в днешния свят компаниите не са ограничени в операциите си само в една държава. Европа е обща и следвайки стратегиите си, а и очакванията и нагласите на клиентите си, компаниите съвсем естествено излизат и извън рамките на собствените си държави.

 

България е избрана поради редица предимства. Тя е центърът на политическата и икономическата стабилност в Източна Европа, с добре развита политика за насърчаване на бизнеса. Страната предлага високо квалифицирани кадри с добро образование особено в техническата и бизнес сфера.

 

Маркетингът, продажбите и обслужването на клиентите са сред ключовите фактори за успеха на пощенските оператори и същевременно най-невралгични области от стратегията на всяка компания, бореща се за лоялността на своите клиенти. „Има три вида компании – едните карат нещата да се случват, другите гледат как нещата се случват и трети, които се чудят какво се е случило. Нашият стремеж е M&BM Express MEMBER OF AUSTRIAN POST GROUP да бъде от типа компании, които карат нещата да се случват наистина. Причината за това е една единствена - с ускоряване хода на промените, компаниите вече не могат да просперират, ако разчитат само на предишната си бизнес практика”, каза още Павел Петров, Управител на M&BM Express.

 

Благодарение на своевременното и изпреварващото очакванията на пазара развитие на ресурсите и инвестиоционната политика на M&BM Express, компанията е доставила около 75 млн. пратки през 2011 г., от които 65 млн. са хибридна поща. М&BM Express е предпочитан бизнес партньор на водещи в своята сфера доставчици на услуги и възложители разпознати на национално ниво, като Виваком, Мтел, ЧЕЗ, Е.ОН, Българска Народна Банка, ПроKредит банк, Юробанк И Еф Джи България , Меtro Cash & Carry, Kaufland, Хипо Алпе Адриа Лизинг, Allianz, Xerox, PONS, Computer 2000, НАП, НОИ, НЗОК, ДА Архиви и др.

 


виж всички  »